Annika

ANNIKA HEDSTEN
Jag föddes 1967 har bott i Karlshamns kommun i hela mitt liv. När jag var ung skulle jag bli hundförare inom polisen eller tullen. Kompisar och min dåvarande pojkvän gjorde att jag inte ville flytta på mig och jag stannade kvar på orten. Jag började jobba inom vården och nu är jag undersköterska till yrket och jobbar på ett demensboende i kommunen..

HUNDARJag fick min första egna hund när jag var 15 år efter mycket tjat. Bianca min Samojed som du kan läsa om på minnes sidan var inte helt lätt att träna. Vi började på Brukshundklubben för att få lite vardagslydnad och snart hade vi gått alla kurser som fanns att gå. Jag började hjälpa till på klubben och snart så höll man på med styrelsearbete också. Brukshundklubben kom att bli mitt andra hem så ofta var jag där. Min dåvarande pojkvän var väl inte imponerad precis.


Jag började tävla lydnad med min Samojed och Bianca var mer än envis men oj vad mycket jag lärde mig av denna hund. När agilityn kom till Sverige var jag med från starten och gick den första instruktörsutbildningen tillsammans med min svägerska Janet.

1987 gick jag den första instruktörsutbildningen som då hette B-instruktör. Nästa instruktörs utbildningen gjorde jag 1989. 1990 var jag med och startade upp Karlshamns Hundungdom och har varit aktiv där sedan dess. Jag tycker att det är jätte roligt att jobba med ungdomarna och hjälpa dem så gott jag kan.

Jag träffade min man Micke inom hundsporten då vi båda satt med i distriktets styrelse. Vi tävlade också mycket agility tillsammans både officiellt och på landslagsnivå och vi lärde oss på så sätt att känna varandra väl.

Under åren har det blivit mycket styrelsearbete både inom SBK, SHU och rasklubben. 

Efter att ha hållt i ungdomsinstruktörsutbildningar väcktes intresset för att utbilda instruktörer. 2008 utbildade jag mig därför till allmänlydnads lärare.

.