Windie

WINDIE

HAREMET'S WINDIETitlar: Lydnadsdiplom i lydnadsklass I, II, III samt Svensk Lydnadschampion, RLD N, RLD F

Resultat: Tävlat elit lydnad, deltagit på SM i lydnad 2013, uppflyttad till agility- och hoppklass III. U-SM silver i agilityklass I 2012, U-SM guld i agilityklass II 2014, I rally lydnad är hon kvalificerad för avancerad klass

Född: 2008-04-25

Kön: Tik

Ras: Papillon

Fader: La Rocca´s Sunshine

Moder: Haremet´s Purple Rain

Uppfödare: Inger Yaglikcilar, Tollarp, Haremet´s kennel  www.haremets.se

 

Söta lilla Windie. Windie skulle bli Emmas tävlingshund i agility men jag kunde inte låta bli att träna lite lydnad med henne och märkte nästan genast att hon var ett ämne för lydnaden. Tävlingsdebuten i lydnad gjordes och på 7 dagar fick Windie ihop tre första pris i lydnadsklass I och vann samtliga tävlingar. Första tävlingen hade Windie 196p av 200p möjliga, på nästa tävling 184,5p och på tredje 186p. Jag hade anmält till två tävlingar till och först hade jag inte tänkt ställa upp men tyckte att det kunde vara bra träning för oss två. Två veckor efter tredje tävlingen går Windie in i klass I igen och får ihop 198p och vinner även den tävlingen. Det blev många tävlingar för WIndie och mig i lydnad och höjdpunkten var att få tävla SM i lydnad 201 i Falkenberg. Jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt att tävla med en så liten hund i lydnad. Det var en riktigt utmaning men det berodde mest på att arranögerna inte var så vana vid att man tävlade en sådan liten hund i högsta klassen i lydnad. Det var allt från material till dåligt planerad tävling. Windie var ju så mycket mindre och det ställde till det rätt många gånger. 

Emma lyckades väldigt bra inom agilityn men även här blev det svårt på grund av att hon var så liten. x-small fanns inte inom agilityn så Windie skulle hävda sig bland hundar som var dubbelt så stora som henne. Windie hann bli uppflyttad till klass III i både hopp och agility innan vi pensionerade henne inom agilityn.

Lite rally lydnad har det också blivit men mest på skoj. 

DSC_0161 (2)