Sprätt

SPRÄTT

Foxfire Qarma´s Turbo Sprätt


Förare: Annika Hedsten

Titlar: Lydnadsdiplom, Svensk Agilitychampion

Meriter: Uppflyttad lydnadsklass III, Ett cert i hoppklass, Godkänd lägre klass spår, Deltog på SM i agility 1997-2003, lagsilver på agility SM med laget Red Wings, lagsilver på agility SM 2002 med laget Red Skins, Svensk Belgarmästare i agility två år

Född: 1994-09-21

Död: 2007

Kön: Hane

Ras: Belgisk Vallhund/Tervueren

E: Arthur

U: Foxfire Shone´s Turbo Qarma

Uppfödare: Ulla-Carin Totney, Gullringen, Foxfire kennelVi köpte Sprätt när vår lilla Ouzo dog och köpet var inte helt genomtänkt. Sprätt var 4 månader och köptes mer av hjärta än hjärna. Man kunde tidigt se på Sprätt att han var osäker och rädd för olika saker. Mentalt var Sprätt inte så stabil. Trots detta lyckades Sprätt med rätt så mycket i sitt liv. I lydnadsklasserna började han med strålande resultat men när han sedan kom upp i klasserna och skulle arbeta långt ifrån mig så gick det inte längre. Till det var tyvärr Sprätt alldeles för vek.

Sprätt var en utmärkt spårhund men tyvärr skotträdd vilket gjorde att vi inte kunde tävla mer i bruksklasserna. Agilityn däremot hade Sprätt självförtroende och var en liten virvelvind på banan. Det gällde att hinna med i Sprätts tankebanor. Sprätt var en riktig clown och samtidigt världens goaste lilla ulltuss. Sprätt och jag deltog i lagklass på SM 2002 trots alla odds. Tolv dagar innan SM födde jag barn och jag hade inte kunnat träna Sprätt på flera månader. Trots detta gör han två nollade lopp och bidrog i högsta grad till lagets andra placeringen.