Loup och madrassen

HISTORIER

LOUP OCH MADRASSEN  Micke var förr en riktig chokladfantast och alla Marabous omslagspapper sparades, för att man då och då kunde skicka in papprets streckkod och på så vis få något i utbyte. Jag hade många gånger retat mig på dessa papper som låg i garaget och väntade på att användas. Äntligen kom ett erbjudande och för endast 10 streckkoder skulle man få en härlig uppblåsbar strandmadrass. Madrassen kom och den var faktiskt riktigt stor och såg bra ut. Läckert tänkte Micke - den ska jag ha vid badet och flyta på. Jag fick lite gliringar för att jag länge velat kasta de där papprena och chansen att jag skulle få använda den var nog inte så stor.


Micke var nyfiken på hur den skulle se ut när den var uppblåst och tar med den på hundpromenaden för att blåsa upp den under tiden. Tokigt jag vet! Kombinationen av att vår dotter sprang omkring och skuttade och att Micke gick omkring och blåste i något som blev större och större gjorde Loup mycket uppstressad. Precis när Micke lyckats blåsa upp den där madrassen så trillade vår dotter och började gråta. Micke lade ifrån sig madrassen för att lyfta upp Emma som trillat ned i en grop. Loup sprang runt dem för att kolla vad som hänt samtidigt som han var mycket intresserad av den där "saken". Han blev mer och mer uppspelt av hela situationen och plötsligt rusar han fram mot madrassen och sätter tänderna i den. Mickes efterlängtade badleksak ger ifrån sig ett väsande ljud.

Jag kunde inte låta bli att skratta när de tre kom traskande, för tillbaka hem kommer en förgråten dotter, en förvånad man med en madrass släpande efter sig och en MYCKET nöjd hund.